Όσα αγαπήσεις θα 'ναι ξένα by Georgia Kakalopoulou **ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ**






«Είναι περίεργο, μα μερικές φορές το τέλος δεν έχει σημασία, γιατί το πιο σημαντικό που θα μάθει κανείς ποτέ στη ζωή είναι να αγαπά και να αγαπιέται...»

Ένα μαγευτικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Άπω Ανατολή των ανθισμένων κερασιών. Μια μοίρα που θα φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές εθνότητες και κουλτούρες κι ένας έρωτας που θα παλέψει με προκαταλήψεις και ανυπέρβλητα εμπόδια.

Η Κάτια, ακολουθώντας τον καρδιακό της φίλο στη Νότια Κορέα, ετοιμάζεται να κάνει μια νέα αρχή, να ξεπεράσει το μοναχικό και δύσκολο παρελθόν της και να φτιάξει επιτέλους τη δική της μικρή επιχείρηση. Τα γεγονότα όμως θα τη φέρουν αντιμέτωπη με την απόλυτη καταστροφή. Θα βρεθεί ολομόναχη, προδομένη και δίχως χρήματα σε ξένη χώρα, με μοναδική σανίδα σωτηρίας μια νέα φίλη, την Κορεάτισσα Ζαντί. Η Ζαντί, εν αγνοία της Κάτιας, θα κανονίσει για την Ελληνίδα φίλη της έναν λευκό γάμο προκειμένου να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει. Δυο διάσημοι άντρες –δυο ξαδέρφια– θα γίνουν ορκισμένοι εχθροί διεκδικώντας μια θέση στην καρδιά της. Στο σπίτι στο οποίο θα βρεθεί νύφη θα τη μισήσουν, θα την πολεμήσουν, θα τη λατρέψουν.

Ένας Δράκος, ένας Πάνθηρας και μια μυθική λευκή Ελαφίνα σε ένα βιβλίο γεμάτο τρυφερές ανθρώπινες στιγμές και άκρατο ρομαντισμό.




My rating: 5 of 5 stars

Η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζω πολλά ελληνικά βιβλία. Με τραβάνε κυρίως τα ξενόγλωσσα, μη με λιθοβολήσετε, απλά είναι η δική μου πραγματικότητα και τα δικά μου γούστα. Παρόλα αυτά, μόλις αντίκρισα αυτό το εξώφυλλο με υπνώτισε και ήταν σαν να φωνάζει το όνομα μου. Διάβασα την περίληψη και ήξερα ότι έπρεπε να το αποκτήσω και να το διαβάσω το συντομότερο. Και όντως μετά από λίγες μέρες που ήταν στα χέρια μου, δεν υπολόγισα εξεταστικές ή υποχρεώσεις και το άρχισα απευθείας. Το τελείωσα αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα μου, σε καιρό αιχμής μέσα σε μόλις 5 ημέρες! Δεν θυμάμαι αν μου συνέβη κάτι παρόμοιο με άλλο ελληνικό βιβλίο , οπότε καταλαβαίνετε πόσο πολύ το λάτρεψα.

Μου άρεσε πάρα πολύ το πόσο ιδιαίτερη ήταν αυτή η ιστορία, μια πλοκή που δε συναντάς συχνά. Συγκεκριμένα δε θυμάμαι αν έχω διαβάσει βιβλίο που εξελισσόταν στην Κορέα, οπότε αυτό το βιβλίο μου χάρισε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι σε ένα μέρος που δεν είχα ξανακάνει. Η πρωταγωνίστρια μας είναι η Κάτια, μια Ελληνίδα που αντί της συνηθισμένης Γερμανίας, Αγγλίας, Αυστραλίας και Αμερικής, γίνεται μετανάστρια της Κορέας με σκοπό ένα καλύτερο αύριο. Ακολουθεί τον παιδικό της φίλο, ο οποίος την προδίδει και μένει μόνη της, απένταρη δίχως ελπίδα σε μια ξένη ήπειρο. Τότε επεμβαίνει η νέα της φίλη, η οποία προσπαθεί να τη βοηθήσει και ξαφνικά η Κάτια βρίσκεται σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, με εχθρούς και χωρίς εφόδια να αντιμετωπίσει τα εμπόδια της. Όμως ακόμη και η άγνωστη γλώσσα δεν είναι αρκετά για να την κάνουν να τα παρατήσει και συνεχίζει τον αγώνα της.

Ειλικρινά δεν θέλω να μαρτυρήσω πολλά γιατί καλύτερα να βιώσετε εσείς αυτήν την εμπειρία. Αλλά αγάπησα τη γραφή, τη πλοκή και τους χαρακτήρες αυτού του βιβλίου απίστευτα, σε σημείο που δεν ήθελα να τελειώσει! Το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο που διαβάζω από αυτή τη συγγραφέα και διαβάζοντας περιλήψεις άλλων βιβλίων της μπορώ να πω ότι με έχει κερδίσει σαν αναγνώστρια και ανυπομονώ να διαβάσω κι άλλα βιβλία της. :)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις