Unfu*k Yourself: Βγείτε από το κεφάλι σας και μπείτε στη ζωή by Gary John Bishop **ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ**







 Have you ever felt like a hamster on a wheel, furiously churning your way through life but somehow going nowhere? It seems like there’s a barrage of information surrounding us in our everyday lives with the keys to this thing or that thing, be it wealth, success, happiness or purpose. The truth is, most of it fails to capture what it truly takes to overcome our greatest barrier to a greater life…ourselves. What if everything you ever wanted resided in you like a well of potential, waiting to be expressed? Unfu*k Yourself is the handbook for the resigned and defeated, a manifesto for real life change and unleashing your own greatness.



3.5 stars

Αυτό το βιβλίο ήταν το πρώτο βιβλίο αυτο-βοήθειας που έχω διαβάσει και ομολογουμένως είχα κάποιον διχασμό αρχικά, καθώς δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Ένα είδος βιβλίου άγνωστο για εμένα, ωστόσο μου αρέσει να δοκιμάζω και να προσφέρω στον εαυτό μου νέες προκλήσεις.

Ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό μας προσφέρει λόγια τα οποία θα μας ταρακουνήσουν και θα μας κάνουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι. Τα λέει ωμά και απευθύνεται σε όσους έχουν πιάσει πάτο, σε άτομα που χρειάζονται ένα τέτοιο βιβλίο. Στόχος του να παρακινήσει τον αναγνώστη να βρει το θάρρος και την ζωντάνια να ζήσει τη καθημερινότητα του με έναν τρόπο πιο ενεργητικό. Αυτό που εκτίμησα ιδιαίτερα ήταν η τυχαία σειρά με την οποία μπορούσες να διαβάσεις τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου, καθώς δεν μου έχει ξανατύχει αυτή η δυνατότητα σε άλλο λογοτεχνικό βιβλίο.

Πίστευα ότι θα ήταν ένα βιβλίο το οποίο επειδή είναι διαφορετικό από τα fictional βιβλία τα οποία συνηθίζω να διαβάζω, ότι θα ήταν κάτι βαρετό, αλλά με διέψευσε ειδικά όταν το πήρα χαλαρά ένα βράδυ και σκέφτηκα ότι θα διαβάσω 10 σελίδες και κατέληξα να διαβάζω τρία κεφάλαια!

Ένα αρκετά ευανάγνωστο και εύκολο βιβλία, ειδικά αν νιώθεις την ανάγκη από μια υποστήριξη και ώθηση να ξεκολλήσεις από μια κατάσταση ή μια ψυχολογική ενίσχυση. Μπορεί να σε βοηθήσει και να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, μπορεί και απλά τα λόγια του συγγραφέα να σου μείνουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου και κάποια στιγμή να τα αναλογιστείς και να τα χρησιμοποιήσεις στη καθημερινότητα σου. Δυστυχώς, δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει όσους έχουν πιάσει πάτο και κατά πόσο θα εκτιμήσουν τα λόγια του συγγραφέα, ωστόσο θεωρώ πως αν το πάρεις απόφαση ότι όντως χρειάζεσαι βοήθεια, μπορεί να είναι αρκετά motivational και αυτό είναι που θα κρατήσω από το βιβλίο αυτό. Ευχαριστώ τις εκδόσεις Έσοπτρον για το αντίτυπο μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις